epoxy impregneer epoxywinkel wilsor
Wilsor Epoxy Impregneer Set
 18,95 179,95 Select options

Wilsor Epoxy Impregneer Set

 18,95 179,95

kijk op goede hechting
kijk op Krimpt niet
kijk op Voor surfplanken, boten, ski’s, modelbouw

Toepassing

Epoxyhars is een hoogwaardige, heldere hars, sterk en slijtvast. Hecht op praktisch elk oppervlak, maar tast dat oppervlak niet aan (b.v. polystyreenschuim), zoals vaak het geval is met polyesterhars. Epoxyhars krimpt niet wanneer het is uitgehard. Kromtrekken door krimpen komt niet voor.

Epoxyhars Vergeleken bij Polyesterhars

Voordeel

  • Geen krimp
  • goede hechting
  • sterk en taai

Nadeel

  • Prijs
  • De mengverhouding is belangrijk
  • Langzamere uitharding

kleefkracht

Epoxyhars hecht goed op bijna alles. Denk aan het aan elkaar lijmen van houten boten. Het houdt de vezels van het glasweefsel goed vast en is mede daardoor zo sterk. Door deze taaie sterkte wordt het vaak gebruikt in surfplanken, ski’s, modelvliegtuigen, maar ook in echte vliegtuigen, enz.

Instructies

  • Schuur het beschadigde deel en zorg ervoor dat het droog is, vrij van stof en vet.
  • Doe beide componenten in een mengkom. De verhouding harder/hars is 1 op 3 (bijvoorbeeld: hars 300 gram en harder 100 gram). Te veel of te weinig verharder geeft een niet uitgehard eindresultaat. De verwerkingstijd is afhankelijk van de temperatuur en de geproduceerde hoeveelheid. Bij 100 gr en 20C is het ongeveer 30min. Grotere hoeveelheden en hogere temperaturen verkorten de verwerkingstijd. De warmte komt vrij zodra hars en verharder zijn gemengd.
  • Breng een dunne laag epoxy aan met een kwast, breng dan het glasdoek aan en tamponeer het totdat het doorschijnend wordt. Breng de volgende laag glasweefsel aan tot een voldoende dikke laag is opgebouwd.
  • Als epoxy over een uitgeharde epoxylaag moet worden aangebracht, moet deze eerst goed worden geschuurd.

Glasweefsel of koolstof (koolstofweefsel)

Indien de epoxy wordt blootgesteld aan hoge treksterkte, moet deze worden voorzien van een versterkingsmateriaal zoals een glasweefselmat. Deze mat bestaat uit zeer dunne glasvezels die gebundeld en geweven zijn tot een soepele mat.

LET OP: Glassnijmat waarin de glasdraden ongeordend op elkaar zijn gelijmd, bevat een lijmlaag rond elke glasdraad. Deze lijm lost niet op in epoxyhars, daarom wordt glassnijmat niet aanbevolen bij gebruik met epoxyhars

Extra informatie

KGS verpakking

1.40 kg, 300 gram, 7.00 kg, 700 gram

Merk

Wilsor

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wilsor Epoxy Impregneer Set” te beoordelen