Epoxy winkel Stone Age BaseConcrete Primer
BasisConcrete Primer

BasisConcrete Primer

 20,95

BaseBeton Primer als eerste laag voor BaseBeton producten (Basa + Sense)

Wanden moeten altijd worden behandeld met BaseBeton Primer (MCG Primer) voor gebruik op zuigende ondergronden. De MCG kan onverdund worden gebruikt voor niet-absorberende substraten. Verdunnen 1 tot 1 indien nodig voor absorberende ondergronden. MCG kan gelijkmatig worden aangebracht met een vacht- of schuimroller. Het verbruik is ongeveer 100 gram per m2.

Breng Basa + Sense aan (zie hieronder voor verwante producten en complete pakketten)

Nadat de primer is aangebracht, kan worden begonnen met de verwerking van de Basebeton zelf. De Basebeton bestaat uit twee lagen; de basis en de zin. De twee lagen kunnen worden aangebracht met een stukadoorsmes. De basa wordt als eerste laag aangebracht. Het is belangrijk dat de basa gelijkmatig over het oppervlak wordt verdeeld voor een gelijkmatige dikte. Hoe de basa wordt aangebracht, bepaalt het uiteindelijke uiterlijk van Basebeton.

Nadat de eerste laag voldoende droog is (handdroog), kan de tweede en laatste laag Basebeton worden aangebracht. Deze laag van Basebeton wordt de zin genoemd. Hetzelfde stukadoorsmes kan worden gebruikt voor het aanbrengen van de zin. De zin is minimaal. Deze laag wordt als het ware over de bassa geschraapt. Al het overtollige materiaal kan terug in de emmer. Bij het aanbrengen van de Basebeton wordt aanbevolen beschermende schoenovertrekken te dragen om te voorkomen dat voetafdrukken worden verstoord tijdens het aanbrengen van zowel de basa als de sense.

Afwerking

Zodra ook de tweede laag droog is, moet de Basebeton geschuurd worden met een excentrische schuurmachine. Voor dit schuurproces adviseren wij schuurpapier met korrel 80 of 120 te gebruiken. De mate van schuren heeft een directe invloed op het eindresultaat. Nadat het schuren is voltooid, moet het geschuurde oppervlak worden ontstoft. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan met een industriële stofzuiger. Voor het gewenste eindresultaat wordt de Basebeton vloer afgewerkt met de speciale Basebeton 2K-PU coating: de SA Basic-coat WB 2K-PU. Deze coating bestaat uit twee componenten; SA Basic-coat WB 2K-PU Comp A en SA Basic-coat WB 2K-PU Comp B. De coating kan alleen worden gebruikt als component A wordt gemengd met component B. Voeg component B toe aan component A. Schud/meng dit geheel en giet het mengsel door de MP 190 micron zeef. Meng het mengsel dan nog eens goed. De coating kan vervolgens worden aangebracht met een nylon roller. Laat het minstens vijf dagen drogen voordat het kan worden gebruikt.

Extra informatie

Gewicht 1,2 kg
Liters

1.0 Liter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “BasisConcrete Primer” te beoordelen